Tuesday, January 27, 2015

bahariya

Hello gais!

so after papa hbs 2nd last paper dia, kami ke bahariya utk camping sahara.
awesome awesome awesome! 
tengok sunset, sunrise, tido ditengah2 sahara, 
roofless tent, hnya bintang kami tgk sampai tertido, main game ramai2, BBQ, bedouin dinner.
even ada yg ckp something xbest yg kami gmbrkn sblm pegi, Allah2, benda tu sekecikkkk debu shj berbanding experience rasa camping di sahara. 
barely forget part yg xbest sbb yg bestnya terlalu best! :)

next trip sblm grad dalam planning lg.inshaALLAH after papa hbs exam clinical beberapa hari lg.
oh ust, pls make it possible, nk hiking coloured canyon! 

SUNSET
AFTER SUNSET



SUNRISE
SET UP UTK BREAKFAST SAMBIL MENIKMATI SUNRISE
BREAKFAST WITH SMILE :)

BLACK DESERT






BAHARIYA CHECKED!


Sunday, January 18, 2015

lets get lost together and fall in love again and again



“We travel, initially, to lose ourselves, and we travel, next, to find ourselves. We travel to open our hearts and eyes. And we travel, in essence, to become young fools again to slow time down and get taken in, and fall in love once more.” 




“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”





2015, Mama Tanpa Awak




Okay, baru ada masa utk update.
baru happy lepas dapat video call dgn anak mama!

dah 77 hari lps dia balik try utk bercakap n videocall dgn dia. tp dia meragam/ralik bermain/internet low.
dan skg auliya di rumah tokma tokabah di PC.
tgh2 letih memasak utk mnjual, ttiba tokma cakap, siaplah klu nk videocall.
trs grab tudung dan call.
mujurlah dia blh adapt dgn suasana dan org2 baru sekeliling dgn cepat, after 2 days. tanpa sesiapa pn muka yg dia knl sblm ni.

dan ini pertama kali sy dapat berckp dgn dia elok2.

M : mana papa?
Lya : takdokk. no
M : papa duk mana?
Lya : Mecir
M : Papa wak gapo Mesir?
Lya : adi (study)
M : study gapo?
Lya : edik (medic)
M : papa study medik wak gapo? papa nk jadi gapo?
Lya : oktor ( doktor )


dan apa yg bt  happy is , bila vid call nmpk muka mama, dia terus sebut "mama!"
alhamdulillah after almost 3 months berpisah, dia still ingat mama papa.

sabar sayang. xlama lagi. mama papa akan balik.
xle bayang nk jumpa dia dkt airport.

okay, sementara ni, sementara tunggu result dan papa hbs exam xlama lg.

bangun pagi, call mesia. kerja rumah.
9-12pagi - masak2 utk yg berjual nasi
12-3ptg - tunggu junior2 dtg amk nasi
Selalu berebut nk kalau tgk crepe. Dia xbg kita pegang.
Jadinya dia yg suap kt kita.
Kalau makan lebih, dia pandang semacam.haha
4-5 - kemas dapur, brg2 periuk smua yg memasak.
malamnya planning for our next honeymoon, it takes me weeks to finish, tp xsiap2 pn lg. -_- nk siapkn route shj pn pening. br siap route dan plan utk first destination.

owh, tomorrow 2nd last paper papa dan papa balik zqzq.
disebabkan gap sblm last paper seminggu, kami rancang trip ke Bahariya, camping di white desert. Benda yg dah lama nk g, tp tangguh sbb ada auliya.
after kuar result, ke Sinai, Dahab , Sharm el-Sheikh pula.
so inshaALLAH, kiranya hbs dahla utk tour Egypt.
oh, except masjid, museum n zoo, few places kt cairo, blh cover dlm masa shari klu nak g.






okayh, hidup mama biasa2 saja tanpa awk, everyday benda sama mama bt.
xde cite sgt. tggulah lps mama papa g trip, awk g sndiri nanti besar kayy :)